Περιγραφή
Εύκολη, νόστιμη και πολύ όμορφη πίτα για μπουφέ!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 700 γρ. κιμά
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο τριμμένες
- 1 κουταλιά σούπας ντομάτα ή κέτσαπ
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- 1 κ. γλ. μπαχάρι
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια ή λωρίδες
- 400 γρ. τυρί τριμμένο (όποιο μας αρέσει)
- λίγο λάδι ή γάλα για να αλείψουμε το φύλλο
-
Πώς το κάνουμε:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά καλά.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου μας.
- Ρίχνουμε τον κιμά πάνω στο φύλλο και τον απλώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού. Καλύπτουμε τον κιμά με όλο το τριμμένο τυρί, τέλος απάνω ρίχνουμε την πιπεριά.
- Τυλίγουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό αφράτο, χαράζουμε σταυρωτά το φύλλο ώστε να ψηθεί καλά ο κιμάς.
- Λαδώνουμε καλά το ρολό-πίτα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαύρο ή άσπρο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα πρώτα 15 λεπτά στους 200ο και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180ο για 45′ να ροδίσει.
a.help-button {
background-color: #ED8B16;
background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%);
border: 0 none;
border-radius: 3px;
box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset;
color: #FFFFFF;
display: inline-block;
font-size: 0.8em;
padding: 0em 1.5em;
text-align: center;
text-shadow: 0 -1px 0 rgba(222, 122, 0, 0.8);
margin-left: 25px;
}
/**
* @author Brad Dalton
* @example http://wpsites.net/web-design/call-to-action-style-help-box-support-button/
* @copyright 2014 WP Sites
*/
a.help-button:hover {
background-image: -moz-linear-gradient(center top , #F0A142 0%, #ED8B16 100%);
box-shadow: 0 1px 0 #FEB55E inset, 0 2px 0 rgba(254, 181, 94, 0.8) inset;
color: #FFFFFF;
text-shadow: 0 -1px 0 #DE7A00;
}
a.help-button:active {
background-color: #ED8B16;
background-image: -moz-linear-gradient(center top , #EF962B 0%, #ED8B16 100%);
box-shadow: 0 1px 0 rgba(254, 181, 94, 0.5) inset;
}
.help-box {
background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7;
font-size: 25px;
font-weight: bold;
margin: 0 0 25px;
overflow: hidden;
padding: 20px;
width: 100%;
Λίγα μυστικά ακόμα
Ωραία και γευστική θα γίνει η πίτα μας αν βάλουμε ψημμένες κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες, εγώ έκανα μια πίτα με πράσινη πιπεριά και ωμό κιμά όπως λέει η συνταγή και με μαγειρεμένο κιμά όπως κάνουμε για μακαρόνια και κόκκινη πιπεριά!
πηγη.